Roosendaalse Wielerzomer bijna van start

Op zondag 7 juli gaat de Roosendaalse Wielerzomer van start met de Wielerronde van Nispen. Deze zomer zijn er nog veel meer evenementen te vinden voor alle wielrenliefhebbers. Lees alles over deze wielerevenementen in dit blog!

Wielerronde van Nispen
Tijdens de Wielerronde van Nispen op 7 juli kun je komen kijken naar de Nieuwelingen 40 km, de Amateurs/Junioren 60 km, de 7e Decathlon Dikke Banden Race, de Fun Klasse, de Prominenten vrouwen wedstrijd 30 km, het Nispens Kampioenschap (prominenten wedstrijd) en de Elite mannen/Beloften. Kijk voor meer informatie over het programma op www.rondevannispen.nl.

Nationale Jeugdronde
Van dinsdag 9 tot en met zondag 14 juli is het tijd voor de Nationale Jeugdronde in Roosendaal. De Nationale Jeugdronde is een fietsvakantie voor jongeren van 10 tot en met 14 jaar. De deelnemers fietsen door het prachtige landschap van West-Brabant en Noord-België. In totaal leggen zij ongeveer 250 kilometer af. Onderweg wordt op de rustplaatsen een wedstrijdprogramma afgewerkt. Kijk voor meer informatie over de Nationale Jeugdronde op www.jeugdronde.nl.

Ronde van de Bameer
In Heerle is op zaterdag 13 juli de Ronde van de Bameer te zien. De Ronde van de Bameer is een speciale wielerkoers met een fiets met een plat stuur en geen versnellingen. Voor de deelnemende inwoners van Heerle wordt er ook een kampioenschap gehouden. De koers wordt gehouden op een uitdagend parcours met hindernissen, waarvan de Bameerweg grotendeels onverhard is. Meer informatie vind je op de Facebookpagina.

Wielerronde Heerle
De Wielerronde in Heerle op maandag 15 juli is een KNWU Wielerronde voor B Amateurs, Junioren en Elite-Mannen/Beloften/Amateurs. Zie voor de tijden https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/113808.

BeNe Ladies Tour
De BeNe Ladies Tour is een grensoverschrijdende UCI-wedstrijd voor de vrouwen elite van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli. Op vrijdag 19 juli staat de eerste grensoverschrijdende rit op het programma met de start in Essen en de finish in Roosendaal. Kijk voor meer informatie over deze tour op www.beneladiestour.be.

Volksronde Roosendaal
Tijdens de Volksronde in Roosendaal op zaterdag 3 augustus zijn er diverse wielerwedstrijden te zien, waaronder wedstrijden met ex-profs achter derny’s en het Roosendaals Kampioenschap voor toerfietsers. Wil je meer weten? Kijk dan op www.volksronde.nl.

Warmdraaien voor de Hel van de Pin
Geniet tijdens het Warmdraaien voor de Hel van de Pin van toertochten georganiseerd door de ploegen van MTB De Koepel, Camping ’t Schouwke en Pins Verzet. Dit Warmdraaien vindt plaats op zondag 4 augustus in Wouwse Plantage. Tijdens de toertocht fietsen deelnemers 54 kilometer onder begeleiding. Voor basisschoolkinderen is er een korte route van 15 kilometer. Zie voor meer informatie www.helvandepin.nl.

De Draai
Tijdens De Draai in Roosendaal starten op zondag 4 augustus een drietal toertochten. In de avond kun je warmdraaien op het Kadeplein. Op maandag 5 augustus komen de Toppers terug op de Kaai: Fixed Gear, nieuwelingen en beroeps dames. Ook de koppeltijdrit, de finale van de Fixed Gear en de finalekoers van de beroepsrenners mag je niet missen. Hiernaast is er een knallend muziekspektakel. Als je meer wil weten, kijk dan op www.dedraai.nl.

Hel van de Pin
De Hel van de Pin in Wouwse Plantage is een historische kermiskoers waarbij wordt gereden op “gewone” fietsen, zonder versnellingen, zonder racestuur en met gewone trappers. Tijdens en na de koers is er volop entertainment. De Hel van de Pin vindt plaats op dinsdag 6 augustus. Zie www.helvandepin.nl.

Wouws Wieler Weekend
Zaterdag 24 augustus is de dag van de fiets met toertochten, een gezinstocht, het wielerplein met Watt-bike races, Tackx trainers, entertainment en demonstraties. Op zondag 25 augustus is de Ronde van Wouw met een dikke bandenrace, een dameskoers, amateurs en het kampioenschap van Wouw. Kijk op www.100jaardonkenhof.nl.

Kermisronde Roosendaal
Op de zondag van de kermis in Roosendaal, op 8 september, wordt de jaarlijkse Kermisronde gereden. Zie voor meer informatie en de tijden de Facebookpagina van de Kermisronde.