Roosendaalse Wielerzomer 2017

43e Wielerronde van Nispen
9 juli, Nispen 

43e Ronde van Nispen met daarin voor de 37e keer het kampioenschap van Nispen. Hier wordt gestreden om de “ Ad Bastiaanse Trofee”.
Ook wordt weer de vierde editie van de Decathlon Dikke Banden Race en Funklasse verreden. 10.15-18.30 uur
 

 

 


Wielerronde Heerle
10 juli, Heerle

Wegcriterium voor Amateurs / Sportklasse en voor Elite en Beloften. 18.30-22.00 uur
 

Nationale Jeugdronde
18 t/m 23 juli, Markt, Roosendaal en omstreken

De Nationale Jeugdronde is een fietsvakantie voor jongeren van 10 tot en met 14 jaar. De deelnemers fietsen, verdeeld over 33 ploegen, door het prachtige landschap van West Brabant en Noord België. In totaal leggen zij gedurende de NJR ongeveer 250 kilometer af. Onderweg wordt op de rustplaatsen een wedstrijdprogramma afgewerkt. De wedstrijdonderdelen kunnen bestaan uit: proloog, achtervolging, verkeersdoolhof, veldrit, behendigheidsrit en hinderniscriterium. 
www.jeugdronde.nl 

 

Volksronde Roosendaal
29 juli, Kade, Roosendaal

Diverse wielerwedstrijden waaronder wedstrijden met ex-beroepsrenners achter derny’s en het Roosendaals Kampioenschap voor toerfietsers. 
17.00 uur - Open Klasse
18.30 uur - Voorstellen ex-beroepsrenners. Manche 1 en 2 rit in lijn achter derny's
19.45 uur - Roosendaals Kampioenschap
21.15 uur - Koppelkoers ex-beroepsrenners achter derny's 
 www.volksronde.nl   
De Draai 

30 en 31 juli, Kade, Roosendaal
Zondag trappen we De Draai af met race- en mountainbike toertochten. Ontmoet na afloop diverse profploegen en kom 's avonds naar De Draai draait 90's met diverse live artiesten. Maandag starten we met de Jeugd Omnium Cup Roosendaal, gevolgd door het criterium voor Amateurs B / Sportklasse. In de middag rijden de Dames het Draai criterium, gevolgd dooor de 1e Roosendaalse Fixed Gear Crit Race. Tijdens het avondprogramma gaan de heren Profs de strijd aan in een voor De Draai nieuw format. In de middag en avond is er een passend live entertainmentprogramma.
Twee dagen topsport met snelheid, sfeer en sensatie!
www.dedraai.nl


Warmdraaien Hel van de Pin 
6 augustus, Plantagebaan, Wouwse Plantage

Fietstoertocht van 52 kilometer voor volwassenen en 15 kilometer voor kinderen onder begeleiding.
09.00-12.00 uur
www.helvandepin.nlHel van de Pin
8 augustus, Wouwse Plantage

Historische kermiskoers waarbij wordt gereden op “gewone” fietsen, zonder versnellingen, zonder racestuur en met gewone trappers. Tijdens en na de koers volop entertainment. 13.00-24.00 uur 
www.helvandepin.nl

 

 

 

Ladies Tour
31 augustus, Kade, Roosendaal. 

De derde etappe van de Boels Ladies Tour 2017 wordt verreden in Roosendaal. Op 31 augustus wacht de internationale wielertop bij de vrouwen een individuele tijdrit van twintig kilometer. De Boels Ladies Tour maakt in 2017 voor het eerst deel uit van de UCI Women's WorldTour, de belangrijkste reeks wedstrijden voor vrouwen. 13.30-17.30 uur 
www.facebook.com/Kermisronde-Roosendaal