Roosendaalse Gedichtenroute

Roosendaal bestaat 750 jaar en dat moet natuurlijk worden gevierd! Daarom kun je vanaf 30 juni 2018 meedoen aan De Roosendaalse Gedichtenroute. Dit is een moderne gedichtenroute door de gemeente Roosendaal waarbij op 41 locaties gedichten virtueel worden voorgedragen door lokale dichters. Je kunt zelf de route bepalen naar de plaats waar het gedicht over gaat. Aan een oproep van stadsdichter Eric van Deelen gaven zo'n 25 lokale dichters gehoor om een gedicht te schrijven over een stukje van de stad. 

Op de locaties vind je een opvallend schildje van de Roosendaalse Gedichtenroute met een nummer en een QR code. Scan de code met je smartphone en je kunt het gedicht direct beluisteren en lezen. 

De plattegrond met de 41 locaties waar de gedichten virtueel worden voorgedragen kan gratis worden opgehaald bij VVV Roosendaal, VVV Wouw, VVV Nispen en de Bibliotheek VANnU of je kunt deze hieronder downloaden.  

 

 

 

Gratis QR code scan app

Iedereen met een smartphone of tablet kan een gratis app downloaden waarmee je een QR code kunt scannen en uitlezen. Er zijn duizenden lezers, maar die werken soms niet of zijn zelfs onbetrouwbaar. De scanner van de QR code uitvinder Denso Wave is gewoon de beste.

Download die app/scanner hier

Voor Apple:

Heb je al een scanner app maar wil je een betere? Scan dan deze code:

 


Voor Android:

 

Heb je al een scanner app maar wil je een betere? Scan dan deze code:

 Alle QR codes ter wereld

Als je die scanner eenmaal gedownload hebt kun je alle QR codes ter wereld scannen en de meestal verrassende extra informatie of aanbieding bekijken in tekst, beeld en/of geluid.

Simpel

Het enige wat je na het downloaden hoeft te doen is de camera van de smartphone te richten op de QR code, deze scannen met de app en de -aanvullende- informatie of aanbieding bekijken of beluisteren

Zo vet! Zo magisch!

Zo ook met de QR code die we gebruiken op (muur)schildjes van de Roosendaalse Gedichtenroute. Zelfs als je nog niks heb met poëzie, dan is scannen van de QR code op de schildjes van de route bij diverse bijzondere locaties in Roosendaal leuk en meer dan de moeite waard.

Het zal je verrassen hoe leuk je het vindt. Je zelfs tot ontroering brengt.

Veel scanplezier toegewenst!