Fête de la Musique
21 juni 2020
Fete de la Musique
Alliance Française brengt de muziek naar u toe op Vaderdag
Bij de Roosendaalse afdeling van de Alliance Française kan iedereen voor zondagmiddag 21 juni muzikanten bestellen om in de voortuin een kort en gratis optreden in Franse sferen te verzorgen.

Dit jaar werd duidelijk dat een groots opgezet Fête de la Musique in het openluchttheater van Roosendaal vanwege de pandemie niet zou kunnen plaatsvinden. Dat bracht een aantal mensen op het idée om het creatief kleinschalig anders te doen. Zo kan de Roosendaalse afdeling van de Alliance Française deze jaarlijks terugkerende Franse muzikale traditie toch ook dit jaar in ere houden. Een feest van de muziek op de langste dag van het jaar waarbij de muzikanten zich belangeloos inzetten.

In diverse voortuinen of voor de ramen verspreid over de wijken en dorpen van de gemeente Roosendaal zullen 21 juni tussen 14:00 en 17:00 uur kleine groepjes muzikanten een spontaan en geïmproviseerd optreden met de Franse (in)slag verzorgen. Natuurlijk alles binnen alle geldende corona omgangsregels, maar wel vooral in Franse sferen.

Iedereen in de gemeente Roosendaal die alleen of in kleine groepjes vanuit het raam of de tuin wil meedoen, kan zich daarbij op eigen initiatief aansluiten. Daarmee maken we er samen een zonnige Franse muzikale langste dag van, een warm welkom aan de zomer.

Wie weet zal er zo ook voor uw raam, vanuit uw eigen voortuin, plots een aangename Franse muzikale verrassing klinken. Een extra opsteker in deze onzekere tijden waarin we proberen samen te leven in een aangepaste werkelijkheid.

Met vlaggetjes, een Frans kaasje, broodje een watertje of wijntje kan iedereen thuis het feest compleet maken om ook in deze onzekere tijd het leven te vieren in de Vallée des Roses. Alliance Française maakt dit jaar van Vaderdag, het Fête des pères, een onvergetelijk Fête de la Musique.

Wilt u graag een gratis mini-optreden in uw voortuin? Of wilt u iemand verrassen met een aubade? Neemt u dan contact op met de Alliance Française via marno.musique@gmail.com.
U kunt zich ook aanmelden als u als muzikant wilt meedoen om op uitnodiging van mensen uit uw dorp of wijk het Fête de la Musique tot leven te brengen in hun voortuintjes.

Bij de optredens zullen alle dan geldende Nederlandse en Franse corona maatregelen in acht worden genomen.


 Roosendaal

marno.musique@gmail.com