Nispen Inspireert
7 en 8 september, 14 en 15 september 2019
Onder de naam Nispen Inspireert! De Kunst Van Vrijheid organiseert Stichting Cultureel Nispen op
7-8 en 14-15 september een nieuwe editie van dit evenement. Met het gekozen thema wordt een verbinding gelegd met de viering van 75 jaar vrijheid.

Evenals de voorgaande keren zijn ook nu weer alle inwoners van Nispen en oud-Nispenaren die kunstzinnig bezig zijn, uitgenodigd om hun kunstobjecten in de dorpskerk te exposeren. Een aantal daarvan is zelfs speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd.

In samenwerking met diverse Nispense organisaties worden ook andere activiteiten georganiseerd. Er vinden optredens plaats en er is een kunstmarkt georganiseerd. In het teken van 75 jaar bevrijding van Nispen is de verhalenroute Nispen Remembers uitgezet.
Het programma van Nispen Inspireert! ziet er als volgt uit:
Zaterdagmiddag 7 september
De officiële opening van Nispen Inspireert! om 14.00 uur in de H. Maria Hemelvaartkerk, Kerkplein 1 te Nispen. Met medewerking van slagwerkschool Rondomtrom en koorgroep Cadans. Tijdens deze opening wordt het groepskunstwerk waaraan vele Nispenaren een bijdrage hebben geleverd, onthuld. Iedereen is hierbij van harte welkom. Gratis toegang.
Zaterdagavond 7 september
Voor jongeren van groep 8 tot 18 jaar vindt de activiteit Fissa! plaats in het Openluchttheater Nispen. Vrijheid wordt gevierd met muziek, dans en plezier maken. Met op het licht en geluid Nispense jongeren aan de knoppen, geholpen door Boost! Van 19.30 tot 22.00 uur. Gratis toegang.
Zondag 8 september
Tentoonstelling met kunstwerken van (oud-)Nispenaren in de dorpskerk van Nispen. Van 11.00 uur tot 17.00 uur. Gratis toegang.

Zondagmiddag 8 september
Dit jaar verzorgt in het kader van Nispen Klassiek het Zeeuws Vlaams Kamerorkest een concert. Het optreden vindt plaats in het Openluchttheater Nispen. Er is tevens een wijnproeverij. Aanvang 15.00 uur. Toegang vrije gift.
Zaterdag 14 september
Tentoonstelling met kunstwerken van (oud-)Nispenaren in de dorpskerk van Nispen. De kerk is tevens vanwege Open Monumentendag opengesteld en onder voorbehoud ook de molen van Aerden. Aanvang 10.00 uur tot 17.00 uur. Gratis toegang.
Zaterdagmiddag 14 september
Opening verhalenroute Nispen Remembers om 14.00 uur op het Kerkplein. Deze route staat in het teken van 75 jaar bevrijding. Herinneringen aan de oorlog en bevrijding in Nispen komen op diverse locaties binnen en buiten het dorp weer tot leven. Deze activiteit loopt tot en met 26 oktober.
Zaterdagavond 14 september
Nispen Bluesfestival met als thema: ‘Nispen Blues in Vrijheid’. Optredens in en bij Café De Gouden Leeuw van Dirty Five
(B) , The Woods, Electric Hollers, Norman Baeker Band (UK) en Little Steve & the Bigbeat. Aanvang 18.30 uur. Gratis toegang.
Zondag 15 september
Tentoonstelling met kunstwerken van (oud-)Nispenaren in de dorpskerk van Nispen. Aanvang 11.00 uur tot 17.00 uur. Gratis toegang.

Zondag 15 september
Kunstmarkt aan het Sprengepad en Turftuin te Nispen. Diverse kraampjes met kunstenaars die hun werk te koop aanbieden. Aanvang 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 12.00 uur vinden in het naastgelegen openluchttheater optredens plaats van Autumn Dream, Los Perdidos en Lad’sing. Deze middag wordt ook de uitslag van de gedichtenwedstrijd De Kunst van Vrijheid bekendgemaakt. De kunstmarkt en alle optredens zijn gratis toegankelijk.
Uitgebreide en actuele informatie over alle activiteiten, de artiesten en tijdstippen van optreden is te vinden op de speciale website ni2019.cultureelnispen.nl.

Kerkplein
4709 BJ Nispen