Emile van Loonhuis
Een eerder in opdracht van P. van Weel gebouwd woonhuis werd in 1875 in opdracht van Emile van Loon verbouwd en uitgebreid naar een plan van architect M. Vergouwen. Voor een voornamelijk inwendige verbouwing in 1929 tekende de architect J. Th. Cuypers. In 1936 werd het pand in gebruik genomen als "nieuw" gemeentehuis. De vestibule en het trappenhuis met het glas-in-lood, de tuinzaal met de "zeven werken van barmhartigheid" en ook de marmeren schouw en de muurschilderingen van G. de Morée in de vroegere kamer
van de burgemeester geven het pand een zekere voornaamheid. Door de bouw van Marktstede is de relatie van het pand met de tuin, het huidige Emile van Loonpark, geheel verdwenen. De tuinaanleg uit 1883 van tuin-architect Heerma van Voss bleef behouden.

Markt 54
4701 PH Roosendaal