Tongerlohuys
Het Tongerlohuys vertelt het Verhaal van Roosendaal. Vijf iconen nemen je mee door de plaatselijke geschiedenis. Laat je vertederen door het Liga-meisje, zegenen door meneer pastoor, op sleeptouw nemen door de conducteur, toespreken door burgemeester Schoonheijt of verrassen door een gast-icoon. Kijk hoe het verleden tot leven wordt gewekt. En jij, met jouw unieke kijk op vroeger, mag meedoen!
Hoe was het om als LiGAmeisje te werken in de LiGAfabriek? Wat gebeurde er als het fluitje van Jan Munt klonk? In het Tongerlohuys lopen speciale verhalenvertellers rond. Zij vullen de verhalen over de geschiedenis van Roosendaal aan met persoonlijke anekdotes en belevenissen. Zo wordt een bezoek aan het Tongerlohuys echt onvergetelijk. Voor kinderen is er een leuke speurtocht in de oude pastorie uitgezet. Bezoekers van het erfgoedcentrum komen via de nieuwe corridor terecht in Over de Tong Proeven & Praten. Start of eindig je bezoek aan het Tongerlohuys in dit grand café. Bij mooi weer kan je plaatsnemen op het terras in de Tongerlotuin. Het HIP, het Historisch Informatie Punt, is de plek om verder in het verleden te graven.

Voor actuele informatie over toegangsprijzen, openingstijden, exposities en activiteiten zie: tongerlohuys.nl

4701 HT Roosendaal
www.tongerlohuys.nl