Kunstwerk d'Ouwe Sok van Roosendaal

Een kunstwerk voor en door alle Roosendalers

Een initiatief van Léon Vermunt en Ruben van de Ven, waarbij ter gelegenheid van Roosendaal 750 Jaar een tijdscapsule wordt ontwikkeld die omhuld gaat worden door een kunstwerk in de vorm van een ‘ouwe sok’ (want vroeger bewaarde je je kostbaarheden in een ouwe sok).

Iedere inwoner van Roosendaal kan tot 18 mei 2018 zijn of haar medewerking verlenen aan het kunstwerk (info over de tijdcapsule volgt op een later moment), waardoor het ook écht een kunstwerk wordt voor en door de Roosendalers. Schrijf dus nú geschiedenis en maak jezelf onsterfelijk!

Vanaf 22 maart 2018 kan iedereen bij de VVV in Roosendaal tegen een symbolisch bedrag van 750 eurocenten (€ 7,50) een wassen driehoek inclusief uitgebreide uitleg ophalen (zie de foto). Op deze wassen driehoek kun je je creativiteit uitleven. Maak een tekening, een afbeelding, schrijf een tekst of leef je uit met een boetseerwerk, etc.

Deze driehoeken vormen allemaal samen het kunstwerk. Het zijn er 400 in totaal! Zij worden later dit jaar in brons gegoten zodat alle creatieve uitingen van de inwoners van Roosendaal vereeuwigd worden.

Doe dus mee met je vrienden, kinderen of kleinkinderen. Of geef een wassen driehoek cadeau aan een mede-Roosendaler van wie jij vindt dat hij of zij niet mag ontbreken in dit unieke project.

Het kunstwerk krijgt in het najaar een plaats in het Emile van Loonpark.

Wie mag er volgens jou niet ontbreken?