Vier Koningsdag 2019 in Roosendaal!

Heel het land viert zaterdag Koningsdag! Ondanks dat de weersvooruitzichten er niet al te best uit zien, is het een gezellige dag om erop uit te gaan. En waar kun je dat beter vieren dan in je eigen stad? Er is op Koningsdag volop te doen in Roosendaal. Er zijn activiteiten voor jong en oud, georganiseerd door Oranjestichting Roosendaal. We zetten de leukste dingen om te doen voor je op een rij!

Snuffelen op de Kindervrijmarkt

Ook dit jaar kun je tijdens Koningsdag genieten van de Kindervrijmarkt. Deze wordt gehouden op verschillende locaties in de binnenstad. Op het Tongerloplein, in de Kerkstraat en de Molenstraat ben je vanaf 07.00 uur welkom om je spullen uit te stallen. Heb je dus nog speelgoed, kleding of andere dingen waar je graag vanaf wilt? Dan ben je van harte welkom. Ook in de Roselaar wordt een Kindervrijmarkt gehouden, hier kunnen kinderen tussen 10.00 en 12.00 uur aanmelden en hun spulletjes uitstallen. Voor de Kindervrijmarkt op de Kade moeten kinderen zich vooraf aanmelden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon lekker rond te snuffelen op de Kindervrijmarkten.

Activiteitenplein voor de jeugd

De Nieuwe Markt fungeert als activiteitenplein voor kinderen. Zo zijn er voor de allerkleinsten een speciaal speelterrein (0-4 jaar) en bootjes en voor de wat oudere kinderen een stormbaan en springkussens. Buiten deze activiteiten zijn er nog meer leuke attracties te vinden! Het activiteitenplein is te bezoeken vanaf 13.00 uur. Niet alleen op de Nieuwe Markt zijn activiteiten te vinden. Op de Markt staan kermisattracties voor de kleinere kinderen, in de Molenstraat kunnen ponyritjes worden gemaakt en staan er springkussens en in de Dokter Brabersstraat is de brandweer aanwezig met een doe-activiteit.

Genieten van alle muziek

De muziekliefhebber komt volop aan zijn trekken in de binnenstad. Er zijn twee podia, op de Markt en in de Molenstraat. Op de Markt wordt live muziek gespeeld nadat om 13.00 uur de vlag is gehesen en het Wilhelmus is gespeeld. De live muziek bestaat uit onder andere de Gildezonen en de Valley Sound Big Band. In de Molenstraat treden kinderkoor Martine van de Kar, Unconditionally Guaranteed, Start Spreading The News en Ivy Lynn and the Left Hand Gamblers op.

Evenementen in omliggende dorpen

Ook in de omliggend dorpen kleurt het oranje. In de dorpen Nispen, Wouw, Heerle, Wouwse Plantage en Moerstraten is genoeg te beleven aanstaande zaterdag. Denk aan vrijmarkten, fietstochten, concerten, optochten en spelletjes. Voor het complete overzicht, zie onze agenda.

Shoppen tijdens koopzondag

Tijdens Koningsdag zijn de meeste winkels open. Er kan buiten alle leuke activiteiten ook heerlijk worden geshopt in de binnenstad. Kom winkelen in de gezellige straatjes of in de (overdekte) winkelcentra die Roosendaal rijk is.

Oldtimer Oranjerit

Nog niet uitgefeest na zaterdag? Ook op zondag staat er iets leuks op de planning in het kader van Koningsdag, namelijk de Oldtimer Oranjerit. Deze dag is fantastisch voor alle autoliefhebbers. 75 oldtimers vertrekken om 11.00 uur vanaf het Tongerloplein om vervolgens langs alle bevrijdingsmonumenten in de buurt te rijden. Rond 14.30 uur zijn de oldtimers weer te bewonderen op het Tongerloplein.