De Halve Marathon kleurt de binnenstad van Roosendaal

Op zondag 23 juni wordt de binnenstad gekleurd door de Halve Marathon van Roosendaal. Honderden sporters komen samen voor deze sportieve uitdaging. Het hoofdevenement is de Cloetta Halve Marathon. Daarnaast zijn er ook nog andere onderdelen waar je aan mee kunt doen. Lees snel verder voor meer informatie over de Halve Marathon van Roosendaal!

Cloetta Halve Marathon

Het hoofdevenement is de Cloetta Halve Marathon. Deze loopt over een fraaie en afwisselende route. Het is een goede mix van lopen in de stad en in het buitengebied in een groenrijke omgeving. Het parcours loopt onder andere langs de Rozenvendreef in Visdonk, een prachtig stukje Roosendaal. De start en de finish zijn op de Markt. De Halve Marathon start om 16.30 uur. Wil je meedoen aan de Halve Marathon of aan een andere loop, dan kun je je nu nog inschrijven voor een aantal onderdelen. Ben je niet zo’n loper? Dan ben je natuurlijk ook welkom om de deelnemers te komen aanmoedigen!

Andere onderdelen

Je bent ook een bikkel als je meedoet aan een ander onderdeel, zoals de 4 Engelse Mijl of de tien kilometer. Deze starten om 15.15 uur (Rabobank 4EM) en 16.30 uur (A. van der Linden 10 km). Ook hier kun je je nog voor inschrijven. Naast deze twee evenementen zijn er ook wandeltochten (6, 12 en 25 km) en bedrijvenlopen. Ook is er Nordic Walking, een familieloop en een kidsrun. Kijk voor de prijzen, de precieze tijden en de uiterlijke datum van inschrijving op www.halvemarathonroosendaal.nl.

Officiële records

Fanatieke hardlopers, recreatieve renners, internationale grootheden, ze zijn allemaal aanwezig en welkom op 23 juni. Goed om te weten is dat het parcours officieel is gecertificeerd door de Atletiekunie, zodat er officiële records gelopen kunnen worden. Of je nou zelf meedoet of komt aanmoedigen, de Halve Marathon in Roosendaal staat garant voor een gezellige en sportieve dag.

Stichting Paul

Dit jaar ondersteunt de Cloetta Halve Marathon van Roosendaal als goed doel Stichting Paul, die zich ten doel heeft gesteld om alle kinderen in de gemeente Roosendaal te kunnen laten sporten. Via het inschrijfformulier van dit jaar kan een donatie worden gedaan aan Stichting Paul. Zie voor meer informatie over Stichting Paul www.stichtingpaul.nl.

Koopzondag tijdens de Halve Marathon

Ben je niet zo sportief aangelegd en heb je meer zin om te gaan winkelen? Dan kan dit natuurlijk ook op deze koopzondag! De winkels zijn geopend tussen 12.00 en 17.00 uur. Op zondagen kan er voor maximaal €2,00 per dag worden geparkeerd in alle parkeergarages. Wel wordt aangeraden om met de Halve Marathon op de fiets of te voet te komen in verband met drukte in de binnenstad.