Monuprenten

Een fotografiewedstrijd van monumenten uit de gemeente Roosendaal

Op de 2e zaterdag in september is het weer Open Monumentendag. Deze keer is het thema: ”plekken van plezier”. In aanloop naar dit jaarlijks terugkerend evenement én in navolging op de tentoonstelling ‘Verandering’ in het Tongerlohuys, organiseert stichting Open Monumentendag Roosendaal dit jaar een fotografiewedstrijd. De stichting nodigt hierbij iedereen uit om deel te delen aan deze ‘flitsende’ wedstrijd.

Iedereen, die een mobiele telefoon heeft en daar ook foto’s mee kan maken, kan meedoen. Camerafoto’s zijn natuurlijk ook welkom, maar dan wel alleen digitale. De foto’s dienen namelijk te worden geüpload op de volgende website: www.statiefje.nl/fotowedstrijd

De foto’s moeten wel van monumenten in de gemeente Roosendaal zijn, maar hoeven niet persé een officieel monument te zijn. Een ander mooi gebouw, een bijzonder detail van een bouwsel of een karakteristiek straatje voldoen bijvoorbeeld ook. Er mogen per persoon maximaal twee foto’s worden ingezonden. De openstelling van de website, en daarmee het begin van de wedstrijd, staat gepland op 26 mei. De website wordt op 15 juli weer gesloten.

Na de sluitdatum zal de jury bepalen welke foto’s genomineerd worden. Deze selectie zal worden afgedrukt en geëxposeerd in de Corridor van het Tongerlohuys. Uit de genomineerde foto’s zal de jury drie prijswinnaars selecteren. Op Open Monumentendag zal er tevens gelegenheid zijn voor het publiek om een stem uit te brengen op de beste/mooiste foto. Deze foto zal worden beloond met de publieksprijs.

Op woensdagavond 18 september zullen in Over de Tong de prijzen bekend worden gemaakt.