De tolk van Java
Benja Bruijning, Marie Louise Stheins, Martijn Apituley

MET INLEIDING

naar de roman van: Alfred Birney – bewerking: Ignace Cornelissen – regie: Olivier Diepenhorst

Dit verhaal over vaders en zonen, naar de prachtige, autobiografische bestseller van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney, laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden. Alan’s gezin en zijn jeugd worden bepaald door een tirannieke vader. Wanneer Alan diens vroegere dagboeken over zijn leven in Indië gaat lezen, wankelen echter zijn sarcasme en haat. Is begrip mogelijk?

De tolk van Java is spannend, ontroerend en bij vlagen humoristisch. De voorstelling geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden. Het ene moment vecht je met elkaar, om vervolgens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wat voor gevolgen heeft dit voor een mens, zijn omgeving en het leven dat nog voor ze ligt?

Inleiding
Bij deze voorstelling bieden we een inleiding aan, deze wordt verzorgd door een professional van het gezelschap. Je kunt een inleiding tegelijkertijd met de bestelling van je entreekaarten reserveren à € 2,50 per persoon (inclusief koffie of thee). Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle voorstellingen waarbij een inleiding wordt aangeboden.

Begin: 03-12-2019 20:00:00
Ticket: € 29,50

De Kring Roosendaal

Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
0165-555555
info@dekringroosendaal.nl

www.dekringroosendaal.nl