Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera
110 JAAR DE KRING

regie: Marije Gubbels – tekst: Marije Gubbels en Ilse Warringa – compositie muziek: Thijs Borsten – live muziek: Robbrecht Van Cauwenberghe en Frank Stukker – spel en zang: Ilse Warringa, Rop Verheijen (beiden bekend van De Luizenmoeder), Freek den Hartogh en Whitney Sawyer

Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond over de vrolijke, glanzende en altijd lachende dieren van de Beestenhoeve, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Zingend werken de dieren op het land. Wat hebben ze geboft met De Admiraal, het enorme varken dat alle mensen te slim af is met zijn briljante ideeën.

Dan klopt op een dag een big aan de poort, Hagel heet hij. Hij komt een televisieprogramma maken over de Beestenhoeve. Nadat hij zeventien keer heeft gehoord hoe De Admiraal in de camera zingt over zijn succes, komt Hagel op een avond achter de stallen terecht. Daar fluistert een kip dat De Admiraal haar eieren heeft verkocht en zingt een paard een hartverscheurende aria over haar verdwenen geliefde.

Als op een dag De Admiraal in het Mensenhuis gaat slapen en steeds meer gaat lijken op de boer die ze hebben verjaagd, stelt Hagel de dieren een moeilijke vraag: Zijn ze nog altijd even gelukkig als in het begin? ‘Ja’, antwoorden ze. Maar waarom klinken hun liederen dan steeds droeviger? En hoe kan het dat hun boerderij weer is gaan lijken op de boerderij waartegen ze zich zo hadden verzet? Ze waren er toch zelf bij…?

Zwijnenstal is een muzikale, humoristische vertelling over recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.

110 jaar De Kring
Wat een mijlpaal, in 2019 bestaat De Kring maar liefst 110 jaar. We pakken deze verjaardag groots aan en willen het dolgraag vieren met de hele stad. Van donderdag 26 t/m zaterdag 28 september kun je een groots spektakelstuk zien in graffitihal The Loods: De Achterkant van Roosendaal van Het Zuidelijk Toneel. En bovendien: wie jarig is, trakteert! Deze en nog 3 andere voorstellingen (zie hieronder) hebben we speciaal voor onze verjaardag en natuurlijk voor jou geprogrammeerd. Kom je ook? We bieden ze aan voor slechts € 3,75 per kaartje, inclusief consumptie. Het is tenslotte feest!

dinsdag 17 september AMPA, Sabra El Bahri Katri
zondag 22 september Marching & Breakin'
woensdag 16 oktober De Kleine Trommelaar

Begin: 17-10-2019 19:30:00
Ticket: € 3,75

De Kring Roosendaal

Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
0165-555555
info@dekringroosendaal.nl

www.dekringroosendaal.nl